The Boudreaux Group
cultivating relationships
designing inspiring places
enriching communities

USC School of Journalism

This renovation and addition encompassed over 56,000 square feet on 1.18 acres of the USC campus. A historic building, the greatest challenge in adapting this building to accommodate contemporary building systems was the limited floor-to-floor height. With only 12 feet to work with, the project solved this challenge and maximized height through an innovative combination of exposed ceilings, radiant heating panels, acoustical “clouds”, and an access flooring system that houses air and power distribution. The interior spaces maximize flexibility and promote teamwork and creativity throughout. In addition to faculty offices, staff office suites, computer labs, classrooms and collaboration areas, key features of the project include:

• Broadcast Studio, Control Room, and Newsroom
• Photography Studio
• Greenhouse Studio: an all glass enclosed broadcast studio located in the adjacent rose garden
• Multimedia labs for creating student work
• Rooftop Garden
• Boutique Auditorium-150 seats
• Two-story atrium lounge with media sculpture

Flexibility in design is achieved through reconfiguration of furniture and spaces. Through the atrium’s seamless insertion into the historic building, the new home for the School of Journalism is a space for innovation where its creative program,a blend of traditional media and the latest communication trends, can thrive.

 

  projects